Як створити здоровий робочий простір

Оскільки ми багато часу проводимо на роботі, не в залежності працюємо ми з дому або з офісу – налаштування розумного робочого місця є необхідністю, якщо ми хочемо жити довго, щасливо та не мати великих проблем зі здоров’ям. Як саме організувати такий простір?

Обираємо меблі для кабінету 

Меблі для кабінету повинні не тільки потішати ваше око, але й обов’язково не шкодити вашій спині та іншим частинам тіла. Можливо, знадобиться певний час, щоб ви знайшли саме ті меблі, які будуть пасувати вашій фігурі та поставі, але все ж таки є незмінні критерії, які точно вам допоможуть: 

  1. Ваш простір повинен бути максимально функціональним та мати комп’ютерний стіл з регулюванням висоти для роботи стоячи. Можливість працювати не тільки в сидячому стані – це головна умова для налаштування продуктивного робочого простору для сучасної людини, яка майже весь день сидить у кріслі. Стіл повинен мати достатню площу для затишного розміщення ваших рук. 
  2. Також зверніть увагу на розташування допоміжних меблів у вашому кабінеті, таких як полиці, шафи тощо. Всі необхідні для вас предмети повинні бути у швидкому та легкому доступі для вас, а також забезпечувати достатню робочу площу та відповідати всім іншим вимогам, які ви особисто маєте до свого робочого місця, спираючись на особливості вашого виду діяльності та персональних уподобань.
  3. Правильно підібране крісло – є не менш важливою умовою. Воно повинно мати підтримку для нижньої частини спини – це зменшить навантаження на хребет та дозволить вашим м’язам перебувати у більш розслабленому стані. Також звертайте увагу на те, щоб у вас була можливість налаштовувати висоту стільця та кут відхилу спинки. 
  4. Матеріали, з яких виготовленні меблі також дуже важливі. Обирайте екологічні матеріали, тому що вони повинні забезпечувати не тільки затишок, але й бути міцними та довговічними. Як правило, якщо перед вами стіл з якісних матеріалів ви його відразу помітите, та він більш вірогідно буде продуманий у функціях та буде вам та вашій спині помічником.  
  5. Правильно проведіть заміри свого робочого простору та продумайте все до дрібниць. Площа робочого столу повинна бути дуже чітко спланована та вміщати в себе простір для розташування необхідних вам для роботи речей, а також бути в комфортній для вас зоні доступу. Заздалегідь намалюйте план бажаного робочого простору на папері, а потім досконало заміряйте розміри меблів, які вам потрібні, щоб не помилитися та не купити щось не те.
  6. Подбайте про освітлення свого столу, щоб не псувати собі зір та компенсувати комп’ютерні випромінювання в темний період дня, якщо ви використовуєте подібну техніку для роботи. Лампа повинна регулювати своє положення та мати декілька режимів потуги освітлення, щоб ви могли налаштовувати його як вам буде зручно.

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.