Чому новий ортопедичний матрас має запах: основні причини та шляхи вирішення

Для здорового сну та підтримки тіла під час відпочинку рекомендовано обирати ортопедичний матрас для ліжка. Такий виріб ідеально задовольнить ваші потреби та покращить щоденне самопочуття. Втім у покупців дуже часто з’являються скарги на деякий сторонній запах виробу. Проблема досить розповсюджена, тому потребує додаткового дослідження. Сьогодні ми розглянемо, що саме впливає на запах нового ортопедичного матрасу та що краще робити, щоб позбутися його.

Основні причини виникнення запаху в ортопедичному матрасі

У більшості випадків запах ортопедичного матрасу пов’язаний з процесом виробництва та пакування. Під час виготовлення подібних виробів компанії можуть використовувати різні матеріали, що мають специфічний аромат (наприклад, клей, який може виділяти запахи під час процесу сушіння).

Не варто забувати, що більшість ортопедичних матрасів упаковують в спеціальні пластикові плівки або пакети для того, щоб транспортувати та зберігати готовий виріб. Оскільки пластик не дозволяє повітрю вільно циркулювати, всередині пакування з’являється нетиповий запах.

Деякі матеріали, які використовують у виробництві ортопедичних матрасів, можуть мати природний запах. Наприклад, справжній латекс має свій типовий аромат топленого молока, який може ще якийсь час відчуватись навіть при експлуатації виробу. Він зовсім не шкідливий та безпечний для здоров’я дорослих та дітей. Вироби з кокосовою койрою пахнуть деревиною. Деякі моделі можуть бути спеціально ароматизовані: наприклад, ортопедичний матрас Sonlab Greenline містить у своєму складі добавки зеленого чаю та алое.

Часто появу запаху може спровокувати неправильне транспортування та зберігання готового виробу. Спричинити це може надмірна вологість, погана циркуляція повітря, температурні перепади. Нерідко виникають ситуації, коли матраси зберігають поруч з іншими предметами, тож вони можуть вбирати у себе сторонні аромати.

Запах від матрасу: чи безпечно це для здоров’я?

Якщо ви впевнені у своїй покупці, знаючи, що обрали дійсно якісний варіант, можна зовсім не переживати: запах є безпечним та швидко вивітрюється. Але варто розуміти, що вироби мають бути сертифікованими. Чудовий вибір — ортопедичні матраси з латексу від SoNLaB: вони не тільки якісні, але й мають чудові експлуатаційні характеристики.

Втім варто взяти до уваги, що існує й такий фактор як індивідуальне сприйняття матеріалів. Якщо, наприклад, у людини є непереносимість до натуральних складових, краще за все обирати штучні наповнювачі, які не викличуть подразнення чутливих органів та появу алергії. Тому слід ретельно промоніторити властивості різних наповнювачів та обрати оптимальний варіант під індивідуальні особливості вашого організму.

Як боротись зі стороннім запахом матраса?

При отриманні нового ортопедичного матрасу варто в першу чергу розпакувати виріб та забезпечити для нього оптимальний простір для циркуляції повітря. Краще за все обрати для цього велике приміщення, яке може добре провітрюватись у будь-який час. Якщо є можливість, то можна розмістити новий матрас на відкритому повітрі за сприятливих погодних умов. Таким чином можна значно прискорити процес вивітрювання та виділення зайвого запаху.

Можна додатково використовувати природні адсорбенти. Ви можете розсипати невелику кількість соди або вугілля по поверхні нового ортопедичного матрасу. Краще залишити адсорбенти на кілька годин або на ніч — така дія дозволить знизити інтенсивність запаху, адже речовини здатні поглинати неприємні аромати.

Загалом варто розуміти, що наявність запаху у новому матрасі — це варіант норми. Саме тому слід зачекати кілька днів після відкриття пакування. Терплячість та мінімум дій дозволять без проблем розв'язати проблеми без зайвого втручання. Втім, якщо запах все ж таки стабільно відчувається і через тиждень-два після покупки, варто звернутись до магазину, де ви здійснили покупку. В деяких випадках передбачена заміна виробу, якщо винуватцем є безпосередньо виробник або магазин (наприклад, у разі порушення правил зберігання виробу на складі).

Make-Self.net

Мы в социальных сетях: Facebook, Telegram, YouTube.
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Соглашение о использовании CookiesПолитика конфиденциальности.
© 2022 Make-Self.net. Все права защищены. Полное или частичное копирование материалов сайта без согласования с редакцией запрещено.